(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Recept na tyrolskou polévku
Potřebné ingredience
máslo, mrkev, celer, ječmené kroupy, uzené maso, brambory, pažitka
Postup přípravy
20 g másla
2 mrkve nakrájené na tenké proužky
2 nožičky stonkového celeru nakrájené na malé kousky
V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm mrkev s celerem. Zalijeme cca 1,5 litrem vody, přidáme:
100 g ječmených kroup
200-300 g uzeného masa vcelku, my máme rádi uzené krůtí maso, může být i moravské
3 bobkové list
Vaříme 1 a ¼ hodiny. Sůl přidáváme s mírou, protože maso je dost slané.
Potom maso vyjmeme, nakrájíme na malé kostičky (0,5 x0, 5 cm) a vložíme zpět do polévky. Ještě přidáme 2-3 brambory pokrájené na malé kousky a vaříme dalších 15 minut.
Ozdobíme pažitkou a můžeme podávat.
2 mrkve nakrájené na tenké proužky
2 nožičky stonkového celeru nakrájené na malé kousky
V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm mrkev s celerem. Zalijeme cca 1,5 litrem vody, přidáme:
100 g ječmených kroup
200-300 g uzeného masa vcelku, my máme rádi uzené krůtí maso, může být i moravské
3 bobkové list
Vaříme 1 a ¼ hodiny. Sůl přidáváme s mírou, protože maso je dost slané.
Potom maso vyjmeme, nakrájíme na malé kostičky (0,5 x0, 5 cm) a vložíme zpět do polévky. Ještě přidáme 2-3 brambory pokrájené na malé kousky a vaříme dalších 15 minut.
Ozdobíme pažitkou a můžeme podávat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kacur
(upraveno)
8. 7. 2012, 20:00
určitě vyzkouším
ChutnáL
(upraveno)
8. 7. 2012, 19:05
Více o mých polévkách na http://dobreazdrave.cz/recept-na-tyrolskou-polevku/